Legea privind raportarea, denumită și Directiva privind raportarea privind durabilitatea întreprinderilor (CSRD), reprezintă un mare pas înainte în ceea ce privește raportarea întreprinderilor. Având în vedere obiectivul Uniunii Europene de a atinge un nivel net zero în 2050, companiile vor trebui să înceapă să raporteze (calendarul depinzând de mărimea companiei) impactul lor social și de mediu complet, alături de rezultatele lor financiare.
Această lege privind raportarea este o parte esențială a "Green Deal" european și are scopul de a face rapoartele privind durabilitatea mai transparente și mai ușor de comparat în întreaga UE. De asemenea, va spori fiabilitatea, deoarece raportarea trebuie auditată și verificată de auditori externi. Această claritate sporită ajută toate părțile interesate să înțeleagă în mod adecvat eforturile de durabilitate ale unei întreprinderi, ceea ce conduce la decizii mai bine informate.
Având ESG drept cadru de raportare, legea privind raportarea se va baza pe standardele actuale de raportare, segmentând aspectele de mediu, sociale și de guvernanță (măsurătorile exacte sunt scrise în cadrul Standardelor europene de raportare privind sustenabilitatea/ESRS, dacă doriți să aflați detalii).